Kesä on juhlan aikaa

Aloitimme toimintamme tasan viisi vuotta sitten kesällä 2012. Sinä hellepäivänä, kun veimme kaupparekisteriin asiakirjoja, meillä oli mahtava idea ja tasan yksi potentiaalinen asiakas. Olimme intoa täynnä ja autuaan tietämättömiä siitä, millainen tie meillä olisi edessä, kun aloitimme lakiasiaintoimistomme toiminnan käytännössä nollasta. Olimme löytäneet mahtavan katutason toimistotilan Etelä-Helsingistä Kapteeninkadulta – entisen maitokaupan, johon perustaisimme matalan kynnyksen lakiasiainpalvelutoimiston avointen ovien periaatteella. Visiomme oli uudenlainen lakitoimisto, jonne asiakkaiden olisi helppo tulla ja jossa me voisimme kohdata asiakkaan ihmisenä. Halusimme tehdä asianajosta yksilöityä asiakaspalvelua – konkreettista ongelmanratkaisua, joka ei jäisi ongelman suuruudesta, asiakkaan statuksesta taikka edes rahasta kiinni. Oli päivä numero yksi.

Ensimmäisinä päivinä istuimme lattialla läppäreiden kanssa ja soittelimme kaikki kontaktimme läpi. Suunnittelimme avajaisia ja erilaisia tapahtumia Legal Loungeen, annoimme haastatteluja radioon ja lehtiin. Pidimme kirjan julkaisutilaisuuden ja muutaman oikkaritilaisuuden, isännöimme ulkomaalaisia tuomareita & muita vieraita sekä kollegojamme. Tapasimme asiakkaita ja pian hoidimme oikeudenkäyntejä aina Kemissä, Kotkassa ja Hämeenlinnassakin saakka sekä korkeimmassa oikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Palkkasimme assistentin ja avustavan lakimiehen.

Toimintamme on viimeisten vuosien ajan keskittynyt lähes puhtaasti perhe- ja perintöoikeuteen sekä rikosoikeuteen. Hanna liittyi osakkaaksi vuoden 2016 alusta ja Virve toi lapsioikeusosaamisensa meille tänä vuonna. Olemme yhdessä koonneet vuosien kokemuksemme asianajotoimistoista, suomalaisista sekä kansainvälisistä tuomioistuimista, pankista ja valtiolta, ja onnistuneet paketoimaan osaamisemme juuri meidän asiakkaalle sopivaksi, yksilöidyksi palveluksi. Teemme räätälöityä asiakastyötä ja tarjoamme asiakkaillemme konkreettista ongelmanratkaisua. Sitä se nimittäin on, asianajo – asiakaspalvelua puhtaimmillaan. Sitä teemme myös jatkossa.

Tänään jatkamme toimintaamme asianajotoimistona. Asianajotoimistona olemme osa Suomen Asianajajaliittoa, joka myös valvoo toimintaamme. Olemme onnekkaita, että tänä päivänä saamme keskittyä niihin juttuihin ja oikeudenaloihin, joissa meillä on valtavasti kokemusta ja asiantuntemusta. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja kollegojamme – ilman teitä ei olisi meitä.

Skål!
11.7.2017 Helsingissä
Marja & Hanna