Oikkarina Legal Loungessa

Me, Eero ja Tuuli olemme molemmat aloittaneet tämän syksyn aikana Legal Loungessa oikkarin eli oikeustieteen ylioppilaan tehtävissä. Olemmekin heti päässeet tutustumaan asianajotoimintaan Legal Loungen vauhdikkaassa työympäristössä! Työpäivät ovat todella mielenkiintoisia, vaihtelevia sekä ajoittain myös hyvällä tavalla kiireisiä. Aamulla töihin tulessa ei useinkaan tiedä, mitä kaikkea päivä tulee pitämään sisällään.

Työtehtäviimme kuuluu asianajajien avustamista toimeksiannoissa sekä toimiston juoksevien asioiden hoitamista. Toimeksiannoissa avustaminen pitää sisällään esimerkiksi tiedonhakua ja asiakirjojen luonnostelua tai oikolukua. Toimiston askareet ovat niin ikään hyvin monipuolisia, mm. postin lähettämistä ja hakemista, asiakirjojen tulostamista, skannausta ja kopioimista, yleisen järjestyksen ja siisteyden ylläpitämistä, kaupassa käyntiä ja erilaisissa paikoissa, kuten pankissa, asioimista. Lisäksi tehtäviimme kuuluu mm. asiakaspalvelua, neuvottelujärjestelyistä huolehtimista ja sosiaalisen median päivittämistä.

Kaiken kaikkiaan työskentely asianajotoimistossa on näin oikeustieteen ylioppilaan näkökulmasta hyvin avartavaa ja antoisaa, kun pääsemme seuraamaan asianajajien käytännön työtä ja kehittämään samalla myös omaa osaamistamme.

Legal Loungessa on todella lämminhenkinen työilmapiiri. Legal Loungen asianajajat ovat helposti lähestyttäviä ja meidät onkin otettu erittäin hyvin vastaan. Mieltä askarruttavien kysymysten kanssa ei tarvitse jäädä yksin, sillä apua on aina helppo kysyä. Legal Loungessa hoidetaan erilaisia perhe-, jäämistö- ja lapsioikeudellisia toimeksiantoja sekä rikosasioita, joissa avustaessa on ollut hienoa huomata, kuinka omien opintojen myötä opitut asiat ilmenevät käytännön elämässä. Olemme kuitenkin varmasti oppineet myös paljon sellaista, mitä oppikirjojen selailu ei suoraan opettaisi. Töitä oppiikin parhaiten juuri tekemällä!

Kuten yllä jo sanottu, työpäivämme ovat melkoisen vaihtelevia. Tähän kirjoitukseen sisällytimme kuitenkin yhden esimerkin siitä, mitä työpäiväämme saattaa kuulua!

Aamu lähtee käyntiin napauttamalla kahvinkeitin päälle.
Työtehtävien listaaminen auttaa muistamaan ne paremmin. Työpäivämme ovat kuitenkin hyvin vaihtelevia, minkä vuoksi erilaisia tehtäviä saattaa tulla vasta vähitellen päivän edetessä.

Lähes joka päivä löytyy jotain tulostettavaa tai skannattavaa.
Postitus on yksi toimiston juoksevista asioista, joita hoidamme.
Postituksen ja kaupassakäynnin lomassa saa piristävän happihyppelyn.
Työtehtäviimme kuuluu myös avustaminen asianajajien toimeksiannoissa. Tällainen työtehtävä on esimerkiksi luonnoksen kirjoittaminen.
Toimiston kirjahyllystä voi tarvittaessa saada apua tiedonhakuun.